maart 5, 2021

Verlicht werken in de tuin met tuingereedschap

2 min read

Vaak als men veranderingen aan een woning wilt aanbrengen, is de tuin een van de eerste onderdelen die onder handen wordt genomen. De tuin is van buiten zichtbaar en daardoor ook het meest visuele stukje woning voor buitenstaanders. Als je tuin er verzorgd en mooi uitziet, zal dit je buren eerder opvallen dan dat je je keuken eens goed onder handen hebt genomen. Omdat mensen over het algemeen veel waarde hechten aan de meningen van mensen van buitenaf, wordt er in Nederland enorm veel getuinierd! Tuinieren is echter een fysiek zware inspanning. Om deze fysieke inspanning te verminderen en daarnaast eventuele lichamelijke schade zoveel mogelijk te beperken, wordt regelmatig gebruik gemaakt van diverse tuingereedschappen.

Heggenschaar

De heggenschaar is een van de oudste maar nog steeds een van de nuttigste tuingereedschappen. Door de heggenschaar op de juiste manier te gebruiken kun je je heg gemakkelijk in de vorm knippen die jij het mooiste vindt. Hoe groter de heggenschaar is die u gebruikt, hoe sneller de heg gesnoeid kan worden. Door een groot mes oppervlak kunt u grote stukken heg in één knipbeweging wegsnoeien, wel zo makkelijk! Een heggenschaar is dan ook een onderdeel van het tuingereedschap dat in geen enkel schuurtje mag ontbreken! De heggenschaar is net zo essentieel als bijvoorbeeld een gieter, vergeet deze dus nooit!

Cirkelmaaier

De cirkelmaaier is een een multifunctioneel stukje gereedschap dat wederom in geen enkel arsenaal van een liefhebbende tuinierder kan ontbreken! De cirkelmaaier kan gebruikt worden om het gras op de perfecte lengte af te maaien. Naast het maaien van gras kan de cirkelmaaier ook gebruikt worden om heggen te snoeien. Let hier wel op dat je niet te diep in de heg begint te snoeien. De cirkelmaaier kan hiervan defect geraken. Cirkelmaaiers zijn over het algemeen bedoeld om gras te maaien en zijn dus niet zo krachtig als daadwerkelijke heggensnoeiers.