maart 1, 2021

Amazon medewerkers in Duitsland staken op ‘Black Friday’

2 min read

Meer dan 2.000 Amazone-werknemers in Duitsland begonnen een staking toen de Amerikaanse online retailer zijn ‘Black Friday’-verkoopbonus startte en een lang sudderende strijd om beter loon en betere arbeidsomstandigheden escaleerde.
De staking van de krachtige Verdi-unie zal tot dinsdagochtend duren en zal ook betrekking hebben op “Cyber ​​Monday”, een extravaganza van online kortingen in een cruciale verkoopperiode voor Amazon.

Ongeveer 2.200 werknemers namen deel aan de stakingen van vrijdag in Amazon distributiecentra in Leipzig, Bad Hersfeld, Koblenz, Rheinberg, Werne en Graben, zei een woordvoerder van Verdi.

“Hun werk kan niet worden uitgevoerd tegen bodemprijzen,” zei Verdi in een verklaring, waarin hij een collectieve arbeidsovereenkomst eiste om te zorgen voor “een leefbaar loon en goede, gezonde banen”.

De vakbond beschuldigde Amazon van het “onthouden van basisrechten” aan personeel en van het laten werken “onder extreme druk”.

“Als gevolg hiervan worden veel werknemers ziek,” zei Verdi.

Amazon verminderde de impact van de staking en zei: “pakketten komen op tijd aan”.

Het bedrijf heeft zich lang verzet tegen de oproep van de vakbond om te onderhandelen over arbeid, zijn werkomgeving te verdedigen en erop te staan ​​dat “een van de beste werkgevers in de logistieke sector” is.

“We betalen meer dan wat gebruikelijk is voor vergelijkbaar werk, we bieden extra voordelen en herzien lonen jaarlijks,” zei het bedrijf.

Het merendeel van de 13.000 werknemers in 13 logistieke centra in Duitsland werkt “zoals normaal”, voegde Amazon eraan toe. Amazon is de laatste jaren getroffen door herhaalde stakingen in Duitsland en andere landen. Vorig jaar tijdens “Black Friday” werden werkzaamheden stilgelegd in Spanje, Duitsland en Groot-Brittannië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.