februari 25, 2021

Disney+ heeft technische fouten op de lanceringsdag

3 min read

Disney + lijkt enkele uren na de officiƫle lancering op dinsdag te zijn getroffen door enkele technische fouten.

Sommige gebruikers die zich haastten om de nieuwe streamingservice van Disney te downloaden, kregen een ongelukkig foutbericht op hun scherm met de melding “Kan geen verbinding maken”. Het bericht, dat onder tekens van “Wreck-It Ralph” verschijnt, dwingt gebruikers vervolgens om de service te verlaten en om later opnieuw verbinding te maken.

Gebruikers begonnen dinsdagmorgen vroeg problemen met de service op Twitter te melden. Velen zeiden dat ze de technische fout te zien kregen, terwijl anderen zeiden dat ze problemen hadden met het vinden van de Disney + app in de App Store van Apple. Vanaf 07:00 uur EST waren er volgens 7.3daler ongeveer 7.300 meldingen van problemen met Disney +, een website waarop gebruikers problemen met apps en websites kunnen melden.

Een woordvoerder van Disney + zei dat het bedrijf snel aan het werk was om de storingen te verhelpen.

“De vraag van de consument naar Disney + heeft onze hoogste verwachtingen overtroffen,” zei de woordvoerder. “Hoewel we blij zijn met deze ongelooflijke reactie, zijn we ons bewust van de huidige gebruikersproblemen en proberen we deze snel op te lossen. Wij waarderen uw geduld.”

Disney had zich naar verluidt voorbereid op systeemuitval op de lanceringsdag. Het bedrijf kocht BAMTech in 2017 en gebruikt de streamingtechnologie om Disney + en ESPN + van stroom te voorzien, om systeemuitval en buffering te voorkomen.

Het lijkt erop dat de Disney + lanceringsdag niet beperkt is tot technische fouten. Sommige gebruikers die de service in Puerto Rico, Canada en andere regio’s hadden gereserveerd, kregen een foutmelding te zien met de melding: “Disney + is alleen beschikbaar in bepaalde regio’s. Afhankelijk van waar u zich bevindt, hebt u mogelijk geen toegang tot Disney +. ”

Disney lijkt de lancering van Disney + in Puerto Rico te hebben vertraagd. Het bedrijf zei dinsdag dat de service nu op 19 november in Puerto Rico zal worden uitgerold, wat een week later is dan aanvankelijk aangekondigd. Toen Disney voor het eerst de service aankondigde, was Disney + gepland om 19 november te lanceren in Nieuw-Zeeland en AustraliĆ«, met “volledige beschikbaarheid in de VS” op 12 november.

In de aanloop naar de lancering op dinsdag plaagde Disney haar langverwachte streamingdienst al vele maanden. De abonnementgebaseerde service kost $ 6,99 per maand of $ 69,99 per jaar en bevat inhoud van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Disney produceert ook originele shows en films voor Disney + -abonnees, waaronder de bruisende Star Wars-spin-off “The Mandalorian”. Iedereen kan de service zeven dagen gratis uitproberen.

Abonnees kunnen Disney + ook bundelen met Hulu en ESPN + voor $ 12,99 per maand, wat toevallig dezelfde prijs is als het meest populaire abonnement van Netflix. Bovendien kunnen draadloze en nieuwe FiOS-klanten van Verizon een gratis jaar Disney + krijgen, wat een mooie boost voor abonnees zou moeten zijn, die later in rekening kunnen worden gebracht zodra de gratis proefperiode is afgelopen.

Met zijn diepe bank met klassieke Disney-inhoud, hoopt het bedrijf in te spelen op de sentimentaliteit van fans rond shows en films die ze mogelijk tijdens hun jeugd hebben bekeken. Het moet helpen Disney te positioneren als een formidabele speler tegen zijn tegenstanders in de drukke streamingmarkt, waaronder Apple’s Apple TV +, NBCUniversal’s Peacock en WarnerMedia’s HBO Max, evenals gevestigde spelers zoals Netflix en Amazon.