maart 2, 2021

Tips voor een succesvolle webshop

2 min read
Een webshop heeft een duidelijk doel; zoveel mogelijk verkoop genereren. Wij hebben een aantal tips voor je om te voorkomen dat een bezoekers afhaakt in het aankoop proces.

Een webshop heeft een duidelijk doel; zoveel mogelijk verkoop genereren. Wij hebben een aantal tips voor je om te voorkomen dat een bezoekers afhaakt in het aankoop proces.

De homepagina

De homepagina is de pagina waarin jouw identiteit zichtbaar moet zijn. Heb jij überhaupt wel eens echt opgeschreven wat de identiteit van het bedrijf is? Waar staan jullie precies voor? Wat maakt jullie uniek? Welk gevoel moet de bezoeker hebben? Het gaat dus verder dan een huisstijl.

Je kunt wel vaststellen dat alles draait om vertrouwen. Je vraag mensen geld uit te geven, dis een hoge drempel waarbij vertrouwen het sleutelwoord is. Voeg teksten toe die dit gevoel versterken. Denk aan “niet goed, gratis retourneren”.

Vergeet ook het technische aspect van de webshop niet. Een trage webshop wekt niet echt dat vertrouwen op waar jij zo hard voor bezig bent. Meer weten over hoe je een goede webshop kan laten maken?

Product zoeken

Heb je eenmaal het vertrouwen, dan ben je er nog niet. De volgende stap staat in het teken van gemak. Of de bezoeker eenvoudig kan vinden waarnaar gezocht wordt is een belangrijke stap. Is het te moeilijk, dan zijn ze alweer vertrokken naar de concurrent.

Het is vanzelfsprekend dat je een nette webshop hebt, maar waar moet je verder nog aan denken?

  • Een zoekfunctie
  • Een winkelwagentje (dit is een verwachting van de klant)
  • Mogelijkheid om ook zonder account een aankoop te kunnen doen
  • Een logische categorie indeling.

Pagina van het product

Tot dusver heb je de bezoeker kunnen overtuigen en heb je het mogelijk gemaakt de bezoeker naar een gewenst product te sturen. Je kunt zeggen dat je er bijna bent, maar nog steeds sta je met lege handen. Hoe trek jij de bezoeker juist over die laatste streep.

Een productpagina heeft te maken met ontzettend veel verwachtingen van de bezoeker. Sommige dingen zijn gewoon zo en je kunt hier zelden van afwijken.

  • Kwalitatieve foto’s van jouw product, het liefste meerdere foto’s.
  • Keuzes uit kleuren, hoeveelheden, maat enz.
  • Een kort overzicht van alle eigenschappen/voordelen.
  • Een knop om door te gaan naar de transactie.
  • Aanvullende informatie met details over desbetreffend product.

Met deze webshop tips voorkom je onnodige afhakers. Zorg dat al deze elementen een compleet beeld geven van jouw product.